Historie

In 2011 veranderde de naam 'ARCADIS AQUMEN' in 'AAFM' In 2011 veranderde de naam 'ARCADIS AQUMEN' in 'AAFM'

In 2002 besloten het ingenieursbureau ARCADIS uit Nederland en de facilitaire dienstverlener Mowlem (in 2006 overgenomen door Carillion) uit het Verenigd Koninkrijk, tot een samenwerking op het gebied van facilitair management. Daartoe werd in september van dat jaar de joint venture ARCADIS AQUMEN Facility Management (AAFM) geïntroduceerd.

Belangrijke gebeurtenissen 

Philips was in 2003 de eerste grote opdrachtgever van AAFM en de onderneming kreeg met de overname van 65 medewerkers een vliegende start. Het duurde tot 2005 voordat de portefeuille met grote opdrachten van DSM en SABIC werd uitgebreid. Vanaf 2007 ging het snel met een toestroom van nieuwe opdrachtgevers. In 2010 hield ARCADIS haar strategie opnieuw tegen het licht en concludeerde dat de activiteit minder goed paste bij de nieuwe strategie en dat de toekomstplannen van AAFM beter tot hun recht zouden komen bij een andere aandeelhouder. Carillion kwam vervolgens tot dezelfde conclusie. 

Nieuwe aandeelhouder, nieuwe naam

Op 1 juni 2011 werd AAFM overgenomen door ADG dienstengroep en als zelfstandige werkmaatschappij aan de groep toegevoegd. De naam veranderde van ARCADIS AQUMEN Facility Management in AAFM Facility Management. Het betrof hier een strategische overname waarbij de toevoeging van AAFM als kennisbedrijf aan het (voornamelijk) capaciteitsbedrijf ADG, ingegeven is door de behoefte aan nieuwe integrale concepten die meerdere werkmaatschappijen aangaan en die om regie, besturing en managementcompetentie vragen. Voor AAFM was het dé kans om – gezien het netwerk van ADG – in de zorgsector stappen te maken en de plannen voor Europa te versnellen.

Bekijk hier de presentatie van het logo van AAFM Facility Management.