Blog

Kantoormedewerkers maken de Noordpool kapot

Dat lijkt een behoorlijk pittige stelling, maar ergens zit er een kern van waarheid in. We zijn met zijn allen hard op weg om de Noordpool te verpesten en we merken er niet eens iets van, terwijl we ‘veilig’ binnen de muren van ons kantoorpand driftig op ons toetsenbord aan het tikken zijn. Wat velen niet weten is dat kantoorpanden verantwoordelijk zijn voor zo’n veertig procent van de CO2-uitstoot. Beseffen we eigenlijk wel wat we kapot aan het maken zijn?


Lees verder

Regels, regels en nog eens regels

Bij het verlaten van je woonhuis draai je de deur consequent op slot, dit heb je immers zo afgesproken met je partner. Vervolgens neem je deel aan het verkeer waarbij verkeersregels gelden. Je komt aan op je werkplek en parkeert de auto zoals ‘het hoort’ in één van de parkeervakken.


Lees verder

Leegstand is juist goed voor de kantorenmarkt

Vanaf 2023 (over zes jaar dus al) moeten alle kantoorgebouwen in Nederland energielabel C of hoger hebben. Lukt dat niet, dan moeten de deuren sluiten. Eind februari ontstond veel ophef over de te hoge kosten om gebouwen binnen korte tijd te verduurzamen en dat er daardoor juist meer leegstand komt. Mijn mening is dat dergelijke leegstand juist een enorme kans is voor de kantorenmarkt. 


Lees verder