Blog

Leegstand is juist goed voor de kantorenmarkt

Vanaf 2023 (over zes jaar dus al) moeten alle kantoorgebouwen in Nederland energielabel C of hoger hebben. Lukt dat niet, dan moeten de deuren sluiten. Eind februari ontstond veel ophef over de te hoge kosten om gebouwen binnen korte tijd te verduurzamen en dat er daardoor juist meer leegstand komt. Mijn mening is dat dergelijke leegstand juist een enorme kans is voor de kantorenmarkt. 


Lees verder

Waar liggen de grenzen van een flexibele werkplek?

Er is de laatste jaren heel wat veranderd op de werkvloer. Zeker sinds Het Nieuwe Werken zijn intrede heeft gedaan, waarbij flexibiliteit het toverwoord lijkt te zijn. Dankzij de immense technologische ontwikkelingen van de afgelopen jaren heeft vrijwel iedereen altijd en overal toegang tot internet en zijn of haar bedrijfsnetwerk. Dat betekent ook dat de ouderwetse ‘9-tot-5’-mentaliteit voorgoed verleden tijd is, omdat ook werktijden naar eigen inzicht kunnen worden ingedeeld.


Lees verder

Facility management in je broekzak

Twee weken geleden ben ik met mijn gezin verhuisd. We hebben namelijk zelf een huis laten bouwen. Zoals je wellicht weet, is een Facility Manager van nature een echte regelaar. Bij ons thuis hebben we er zelfs twee: zowel mijn vrouw (werkzaam als Facilitair Adviseur bij de Gemeente Rotterdam) als ikzelf. Mede door onze achtergrond hebben we alles zelf geregeld, tot in de details. Het merendeel werd uitbesteed, maar wel onder onze eigen regie. Mijn zoon had echter maar één ding aan zijn hoofd: zou onze WiFi-verbinding wel mee verhuizen?


Lees verder