AAFM en leveranciers formeren ‘dreamteams’ voor de klant

12 APR 2017
Beeld: Jongens van de Tekeningen Beeld: Jongens van de Tekeningen

Speciale klantteams, jobrotation en elkaars klantportefeuilles delen. AAFM Facility Management en haar leveranciers bundelen de krachten om klanten nóg beter van dienst te zijn. Door kennis te delen en gebruik te maken van elkaars expertise, kunnen meer successen behaald worden. Door vanuit de klantwens de oplossingen en innovaties te ontwikkelen met specialistische partners, bouwt AAFM aan een nauwere band met haar klanten, partners en leveranciers én weet zij nog beter in te spelen op wensen en ontwikkelingen in de facilitaire markt.

Intensievere samenwerking met leveranciers is het antwoord op de vraag naar meer specifieke en klantgerichte oplossingen. Met die gedachte in het achterhoofd nodigde AAFM Facility Management haar leveranciers uit voor de Marktdag 2017. Door de focus te leggen op het onderscheidend vermogen van specifieke leveranciers én de behoeften van de klant, gaat AAFM samen met deze partijen exclusieve klantoplossingen ontwikkelen.

Tijdens de tweede editie van dit jaarlijks terugkerende evenement ging AAFM de dialoog aan met haar leveranciers om de samenwerking te optimaliseren én te leren van elkaar. Tijdens deze ochtend is de basis gelegd voor innovatieve plannen om samen de klanten nog beter te bedienen. Zo werken de partijen aan speciale dreamteams voor klanten, waarin zowel de leveranciers en AAFM zijn vertegenwoordigd. Het idee erachter is dat zij precies weten wat er bij een bepaalde klant speelt en leeft en waar nog kansen liggen. Ze kunnen daar feilloos op in spelen met het ontwikkelen van bijvoorbeeld innovaties of duurzaamheidsinitiatieven. 

In elkaars schoenen

Daarnaast wordt er gewerkt aan een jobrotation-project waarbij AAFM’ers bij de leveranciers gaan meelopen en andersom. Door zich op elkaars werkterrein te begeven, ontstaat meer wederzijds begrip en het kan een frisse blik op bepaalde diensten en processen werpen. Om te kijken of er mogelijkheden tot samenwerking liggen bij klanten of branches waar dat nu nog niet het geval is, gaan de partijen hun klantportefeuilles delen. Verder onderzoekt AAFM de mogelijke partnerships waarbinnen bijvoorbeeld innovatie- en duurzaamheidsprojecten kunnen worden opgezet. 

Partnerships

Deze beweging van samenwerking in de keten door AAFM staat niet op zichzelf. Eerder ging AAFM al een samenwerking aan met CFP Green Buildings. Samen bieden ze onder meer een complete aanpak voor de reductie van CO2-uitstoot door vastgoed én spraken ze de ambitie uit om de CO2-uitstoot van het vastgoed in hun beheer binnen vijf jaar te halveren. Ook sloeg AAFM de handen ineen met Office App om de facilitaire gemaksapp MAX in een rap tempo door te ontwikkelen. Voor klanten betekent dat, onder andere door de samenwerking met specialistische partners, maatwerk voortaan de standaard is bij AAFM. 

Bekijk hier een fotoverslag van deze dag.