EY (Ernst & Young) "De overname past in het nieuwe beleid van EY."

Een complete bedrijfstak uitbesteden en afscheid nemen van 78 medewerkers. Beslissingen die niet over één nacht ijs gaan en waarbij vertrouwen in de business partner essentieel is. EY koos voor de kwaliteit en expertise van AAFM en in mei 2013 tekenden de twee partijen een vijfjarige samenwerkingsovereenkomst.

Uitbesteden facilitair management

Bea Haring, lid van de Raad van Bestuur van EY: “Met AAFM was direct een klik. EY herkent zich in de kernwaarden van AAFM: open, gedreven en klantgericht. Het solide Human Resources programma voor de overgang van onze 78 medewerkers gaf vertrouwen en maakte de gewenste harmonisatie mogelijk. De overname past in het nieuwe beleid van EY om activiteiten die niet tot de core business behoren, waar mogelijk uit te besteden.”

Behoud van kwaliteit 

Bij de keuze voor een Integrated Facility Management partner, waren behoud van kwaliteit en carrièreperspectief van het facilitair personeel de belangrijkste drijfveren. Met de expertise van AAFM bereikt EY daarnaast efficiency en kostenbeperking. Het IFM contract omvat alle facilitaire dienstverlening waaronder catering, schoonmaak, technisch beheer, beveiliging en logistiek in 16 kantoren in Nederland.

In vakblad Personeelsbeleid van september 2013 een interview met Jørgen Schneithorst, HR Directeur van AAFM en Bea Haring, verantwoordelijk voor HR binnen de RvB van EY. AAFM nam per 1 juli 2013 78 facility-werknemers over van EY, tot ieders tevredenheid. Klik hieronder voor het artikel "Kansen om door te groeien".