Nationaal Militair Museum “Alles draagt bij aan de beleving.”

Het Nationaal Militair Museum is ongekend populair. In de eerste maanden na opening zijn de verwachte bezoekersaantallen voor een heel jaar behaald. De reacties van het publiek zijn lovend. Een luxe positie waar niemand binnen deze PPS-constructie, waarin overheid en bedrijfsleven als partners samenwerken, vooraf over had durven dromen. Nu deze droom werkelijkheid is geworden, is het schakelen naar de realiteit: bezoekers een geweldige en onvergetelijke museumervaring bieden.

Verwachtingen overtreffen

Paul van Vlijmen, Algemeen Directeur bij Koninklijke Stichting Defensiemusea: “We zijn nu een jaar onderweg en genieten enorm van het succes. Tegelijkertijd moet het consortium presteren op een niveau waar je normaal gesproken als organisatie in jaren naartoe groeit. Acclimatiseren en optimaliseren op het zelfde moment. Dit lukt alleen wanneer je als team samenwerkt en hetzelfde gezamenlijke doel voor ogen hebt. We willen de verwachtingen van onze bezoekers overtreffen.”

Langdurige samenwerking

Maar liefst 25 jaar draagt het Heijmans consortium zorg voor het gebouw en onderhoud van het museum. AAFM is gedurende die periode verantwoordelijk voor het facilitair management. Paul van Vlijmen: “In eerste instantie voelt het vreemd om zaken uit te besteden. Als museum ben je het niet gewend. De specialisten van AAFM, Heijmans en Vermaat leveren stuk voor stuk maatwerk. In de eerste maanden is een stevige basis gelegd voor een langdurige en succesvolle samenwerking.”

Het Nationaal Militair Museum belicht de betekenis van de Nederlandse krijgsmacht in verleden, heden en toekomst. Met daarbij extra aandacht voor de collecties van landmacht en luchtmacht, gelegen op de voormalige vliegbasis Soesterberg. Het museum is sinds december 2014 geopend.