DSM Dyneema “Hoe uitbesteding leidt tot kwaliteitsverbetering.”

AAFM werkt al ruim tien jaar samen met DSM op verschillende locaties in Zuid-Limburg. In 2015 kwam daar ook DSM Dyneema in Heerlen bij. DSM Dyneema is producent en leverancier van ’s werelds grootste premium merk voor Ultra High Molecular weight Polythylene Fiber. Voorafgaand aan de samenwerking met AAFM, had DSM Dyneema op de locatie in Heerlen alle facilitaire diensten in eigen beheer.

Vertrouwen

Inmiddels werkt het facilitaire team als een gestroomlijnde organisatie binnen het bedrijf én heeft AAFM gezorgd voor een efficiënte inrichting van het facilitaire proces. Ronald Hoenen, Plant Manager bij DSM Dyneema, over het partnership: “Vanaf het begin van de samenwerking was er een klik tussen onze mensen en de mensen van AAFM. Dat is belangrijk, want je legt je organisatie bloot aan derden en dat vergt vertrouwen. De persoonlijke benadering van AAFM zorgde voor dit vertrouwen. Daarnaast werd aan onze wens om eigen mensen te behouden ruimschoots voldaan. Voor een aantal mensen is hun rol veranderd of op een andere manier georganiseerd, zodat ze zelfs beter tot hun recht komen.”

Kosten besparen en tegelijkertijd innoveren

Bij het geven van de opdracht lag vanuit DSM Dyneema de nadruk op kostenbesparing. Na een quickscan op de huidige diensten werd door het projectteam een duidelijke conclusie getrokken. Er moesten flink wat veranderingen worden doorgevoerd om tot de gewenste kostenbesparing te komen. “Uiteindelijk hebben deze veranderingen ertoe geleid dat de financiële uitwerking al na een half jaar gerealiseerd was. Bovendien hebben de medewerkers er maar weinig van gemerkt. De implementatie verliep immers snel en vlekkeloos zonder enige onderbreking van de dienstverlening. De service is hetzelfde gebleven of in sommige gevallen zelfs verbeterd. We hebben kosten kunnen besparen en tegelijkertijd kunnen innoveren”, concludeert Hoenen.